En god skole

For oss var det et stort prosjekt. Et anlegg som antageligvis skal vare i generasjoner framover. Vi ville bidra med vårt for å gjøre Raufoss Barneskole til en god skole!

En god skole, sies det. En målsetning som hele samfunnet streber etter. Et sted der grunnlag blir skapt. For oss de aller fleste av oss, stedet som danner grunnlag for resten av tilværelsen.

Da nye Raufoss Barneskole ble planlagt, skulle det bli en god skole. Den skulle bli et sted der elevene kunne utvikle seg og ha det bra. Et sted der elever og lærere ville oppleve samspill og harmoni i et sunt og godt miljø. Den skulle bli et sted, preget av trygghet og trivsel. Da nye Raufoss Barneskole ble planlagt, ble alt lagt til rette for at skolen skulle føles god – både ute og inne.

Skolen var planlagt ferdig til skolestart i 2016. Den var plassert i et skogsområde, utenfor Raufoss sentrum. Utbygging av hele uteområdet, med parkeringsplasser, lekeapparater, kunstgressbane og et amfi, omkranset av granittblokker, ble lagt ut på anbud. Blant mange anbudsgivere ble Brødrene Gudbrandsen valgt. Høsten 2014, to år før skolen skulle settes i drift, gikk Gudbrandsen i gang med prosjektet.

Det var en omfattende jobb, forteller prosjektleder Kjell Johnny Haugen. Den fordret all vår kompetanse for å løse de forskjellige oppgavene. Vi startet, bokstavelig talt, fra grunnen av med rydding av skog og sprengning. Målet var at det skulle bli et velfungerende anlegg i harmoni med omgivelsene. Et anlegg i nærhet til naturen rundt.

I anleggsperioden hadde vi fire til åtte personer i arbeid. For å gjennomføre prosjektet effektivt, kunne vi trekke veksler på vår lokale beliggenhet og store maskinpark, slik at vi til enhver tid hadde de riktige maskinene på plass. Det var en logistisk utfordring, men prosjektet gikk helt i henhold til planen. I august 2016 var skolen, med alle tilhørende anlegg, klar.

Nye Raufoss Barneskole et sted der elever og lærere trives. En attraktiv og moderne skole i et naturskjønt område. -Vi har fått gode tilbakemeldinger fra de ansatte på skolen, forteller Haugen. -Funksjonelt og estetisk funker det veldig bra. Både budsjett- og tidsrammer ble overholdt med god margin. Samarbeidet med AS Backe og  kommunen var godt og positivt hele veien.

For Brødrene Gudbrandsen var dette et stort prosjekt. Et prosjekt som er veldig godt synlig for svært mange. Et prosjekt som skal fungere i mange år, kanskje generasjoner framover.

Vi hadde som mål å gjøre vårt til at Raufoss Barneskole skulle bli en god skole. Nå, når skolen nå står ferdig, føler jeg at vi har klart det. Innerst inne er jeg litt stolt. Kjell Johnny Haugen smiler. For å si det slik, hadde jeg ikke hatt noe imot å begynne på skolen igjen…

Ta kontakt med oss til ditt neste prosjekt

Kontakt oss
Kontakt oss
chevron-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram